nov
22nd
2015

Teràpia Bioconstrucció


La biologia de la construcció (bioconstrucció) és un sistema d’edificació que cerca l’equilibri entre la naturalesa i l’art de construir. En aquest procés de treball s’utilitzen els materials naturals que trobem en el nostre entorn, tal com argila i canyes de riu, cercant-hi l’equilibri social i psicològic  (naturalesa i humanitat) des d’un punt de vista holístic, considerant aspectes com l’ecologia, la psicologia, la societat i els materials energètics.

El procés de construcció natural i de la preparació del material és un procediment en que s’apliquen a diferents elements de la natura un procés de transformació per a que puguin desenvolupar-se nous elements constructius. El transcurs d’aquesta transformació és pausat i requereix habitualment de la participació d’altres persones. Així doncs, per a poder fer adobe necessitarem aplegar els materials (argila, palla, aigua i sorra), les eines (motlles, botes…), cercar les mides i proporcions adequades, el terreny, l’element a edificar (una cabana, un tipi, un galliner…), la meteorologia apropiada i coordinar els recursos humans i materials que hi intervenen. Un grup de persones poden cercar el material, un altre grup preparar el terreny, fer l’adobe… i després haurem d’esperar a que estigui llest per a ser utilitzat i poder-ne observar els resultats. Una altra vegada podrem coordinar els recursos necessaris per a poder seguir treballant: edificant, seguir preparant material, etc..

Des de la perspectiva terapèutica i ocupacional la biologia de la construcció aporta a les persones participants la possibilitat d’entrar en contacte amb la naturalesa, amb la terra, el verd, el fang, l’aigua i el treball cooperatiu; la observació, la motivació, la constància, el coneixement i l’obtenció de resultats.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari